Groepslessen volwassen

Groepslessen volwassen

Yin Yoga

Bij Yin Yoga ligt de focus op het versoepelen en versterken van de gewrichten en het bindweefsel. Door de yoga positie lang aan te houden worden de dieper liggende spieren gerekt. Het is een rustige yoga vorm waarbij je niet alleen fysiek leert los laten maar ook mentaal. Bij Yin Yoga verken en verleg je op een zachte manier je grenzen. Er wordt alle tijd genomen de houdingen diep te laten doorwerken. Het is belangrijk dat bindweefsel vochtig blijft. Door de rek of compressie een langere tijd vast te houden en daarna weer los te laten, wordt deze plek gehydrateerd en brengt dit soepelheid terug op deze plek in het bindweefsel.

Power Yoga

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga. Power Yoga is een krachtige en dynamische yogavorm waarbij gewerkt wordt aan souplesse en het vergroten van je conditie. Veel mensen die yoga eerst als zweverig beschreven, komen snel op hun woorden terug na een kennismaking met een les Power Yoga. Het regelmatig beoefenen van Power Yoga zorgt ervoor dat je energieker wordt, fitter en rustiger in je hoofd bent. In de lessen ligt de nadruk op de oefeningen in plaats van de meditatie.

Pilates

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, alsook stress wegneemt. Het verbetert tevens de concentratie en de algemene gezondheid. 

Het verschil tussen yoga en pilates is dat yoga bestaat uit een reeks vaste houdingen, terwijl de bewegingen bij Pilates heel dynamisch zijn. Bij yoga ligt de nadruk op het vinden van balans tussen je lichaam en geest, terwijl bij Pilates de nadruk ligt op het juist uitvoeren van de oefeningen.

Body Pump

Body Pump is een groepsles waarbij alle belangrijkste spieren onder handen worden genomen met behulp van gewichten en een halter. Je traint niet alleen je kracht, maar ook je uithoudingsvermogen door  herhalingen van de oefeningen uit te voeren. Daarnaast zal Body Pump ook je houding verbeteren en de kracht in je core vergroten. Pump daagt al je grote spiergroepen uit, dus we raden je aan niet meer dan 2 tot 3 lessen per week te doen en ervoor te zorgen dat je een rustdag tussen de sessies hebt zitten.

Steps

Steps is de energieke work-out die je een bevrijdend en fit gevoel geeft. Met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen wordt je extra gemotiveerd en tot grotere prestaties gebracht. De intensiviteit van de lessen zorgen voor vetverbranding in een hogere versnelling, gevolgd door spierverstevigende tracks die je lichaam nog mooier vormen en strakker maken.

Kickboks

Kickboksen is de laatste tijd een erg populaire vorm van sporten geworden in Nederland. Vanuit Fempowerment willen we door middel van onze kickbokslessen vrouwen de ruimte bieden om in hun eigen kracht te komen en zo meer zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens de kickbokslessen staan de volgende punten centraal: conditie, mentaliteit, spierkracht, coördinatie, souplesse en explosiviteit. Het is een goede uitlaatklep en kan ook therapeutisch werken. Een groot deel van de training bestaat uit een conditionele uitdaging waarbij je de juiste kickbokstechnieken toepast.

Combiles

Bij de Combiles wordt door de trainer een combinatie gemaakt van de bovengenoemde lessen. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van Steps en Body Pump.

Body Power

Body Power kun je vergelijken met een intensieve cardioles. Hierbij staat, zoals bij al onze lessen, je hartslag centraal. Er wordt tijdens deze les zo min mogelijk gebruik gemaakt van materiaal. De focus ligt op jouw eigen kracht en lichaamshouding.

75 plus les

Deze les hebben we speciaal ontwikkeld voor de 75plus dames die actief willen zijn maar binnen hun eigen grenzen en mogelijkheden willen blijven. Het is vooral gericht op het behouden van je conditie en kracht. Er kan, zo nodig, ook gebruik gemaakt worden van een stoel tijdens de les.

Wat klanten van ons vinden!

reviews klanten

Denk dat ik nu zeker 6 jaar lid ben van deze sportschool en het is oprecht tot nu toe de beste sportschool die ik ken. Het is alleen voor vrouwen waar ik me heel fijn bij voel. Daarnaast zijn de eigenaresses enorm betrokken bij de resultaten die je wilt boeken. Aandacht genoeg dus. Indien je dit niet wilt krijg je natuurlijk ook alle rust om het zelf op te pakken. Naja wat je fijn vind denk ik dan. Puntje bij paaltje is dit zeker een sportschool die aan te raden is. Ben van 68 kilo naar 61 kilo gegaan binnen 4 maanden. Daarnaast doe ik ook mee met de groepslessen. Lekker de vetjes eraf branden. 

Fatma

Van Sanja krijg ik altijd personal trainingslessen. Ik moet zeggen dat ik het enorm heb onderschat. Van discipline is er geen gebrek! Een mooi voedingsschema en een plan op maat. Dat is exact wat ik wilde en wat betreft de resultaten boekte ik enorme vooruitgang in een korte periode. De personaltrainingslessen voelen ook echt persoonlijk aan. Ookal is dat de bedoeling, ik waardeer het toch. Daar waar ik stop krijg ik die extra push van Sanja! Topper echt waar!! Verder neem ik ook cupping therapie, waardoor ik me enorm goed voel, zowel mentaal als fysiek. Het is goed voor je bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat oud bloed je lichaam uit komt. Dacht geef effe wat uitleg :p. Dankjewel dames en ga zo door! Ik ga in iedergeval niet meer weg! 

Marijke

Ik woog op mijn zwaarst 78 kilo en wilde hier heel snel vanaf. Daarnaast kampte ik met een enorme vermoeidheid en keek ik niet echt uit naar het sporten. Toch kreeg ik via via te horen dat FemPowerment de vrouwen sportschool was die ik moest uitproberen. Never going to another gym kan ik je vertellen! Wat zijn deze vrouwen toch doorzetters zeg! Dankjewel voor de enorme kracht. De lessen, zowel persoonlijk als in groepsverband, hebben mij geholpen om mijn gewicht drastisch omlaag te brengen. Ik weeg nu 69 en ben van plan nog door te gaan tot ik 60 weeg. Met jullie hulp gaat dat makkelijk lukken! titor a

Robin-Louise

Gratis proefles 

De vrouwensportschool waar de fysieke en mentale gezondheid voorop staat! Wij geloven in de kracht van de vrouw!

AANBOD

Groepstraining

Personal Training

Yoga

Fitness

Cupping/Hijama

Massages

CONTACT

Ouverturelaan 2,
2807 JT, Gouda

TEL: +31 6 21385192

Financiële afdeling

Vacatures