Fitness

Personal training gericht op mindset

Fitness wordt steeds populairder. En terecht, want het helpt het hart gezond te houden, verbeterd de longfunctie en het versterkt de spieren. Dat is weer heel belangrijk om te kunnen af te vallen.

Hoewel steeds meer mensen het belang van krachttraining begrijpen, bestaan er nog voldoende fabeltjes over dit onderwerp. Zo zou krachttraining iets voor mannen zijn, zou je er als vrouw te breed van worden en zou cardio beter zijn om veel calorieën te verbranden. Niets is minder waar, krachttraining heeft voor iedereen gezondheidsvoordelen. Om hier meer duidelijkheid over te geven zetten we een aantal feiten over krachttraining op een rij.

Meer vetverbranding in rusttoestand

Door een cardiotraining te doen verbrand je alleen calorieën tijdens de training, terwijl de verbranding na een krachttraining nog zo’n 24 uur doorwerkt. Daarnaast ontwikkel je door krachttraining meer spiermassa. Spieren hebben meer energie nodig dan vet, waardoor je verbranding omhoog gaat als je meer spiermassa ontwikkelt. Wanneer je zware krachttraining combineert met een dieet zul je daarom op een effectievere manier afvallen dan als je alleen cardio doet. Je verbrandt meer vet en je creëert meer spiermassa.

Kracht is je motor in het dagelijks leven

Door krachttraining te doen bouw je meer spiermassa op en word je dus sterker. Dit heeft voordelen in het dagelijks leven, want kracht is de motor van bijna iedere beweging die je maakt. Fietsen, lopen, stofzuigen, een potje openmaken, boodschappen tillen, voor bijna alle ogenschijnlijk simpele handelingen in het dagelijks leven gebruik je kracht. Doordat je spieren meer kracht kunnen leveren zonder dat het pijn doet of ze overbelast raken zul je minder snel vermoeid zijn. Krachttraining is daarom ook belangrijk om te voorkomen dat je op latere leeftijd sneller achteruit gaat. Als jij de motor van je lichaam goed onderhoudt, dan functioneer je langer goed in het dagelijks leven.

Je lichaam ziet er beter uit.

Wanneer je alleen cardiotraining doet verbrand je calorieën en werk je hoofdzakelijk aan je conditie. Als je krachttraining doet verbrand je vet en bouw je tegelijkertijd spiermassa op. Hierdoor krijgt je lichaam meer definitie, oftewel je spieren tonen meer en je komt strakker in je vel te zitten. Daarnaast verbetert je lichaamshouding, doordat je core bijvoorbeeld sterker wordt en je je rug rechter kunt houden. Wil je er zonder kleren of in bikini op het strand beter uitzien, dan is krachttraining de oplossing.

Je algemene gezondheid verbetert

Krachttraining heeft bewezen positieve effecten op je gezondheid. Zo verbeter je hiermee je insuline gevoeligheid, waardoor de kans op diabetes type 2 afneemt. Daarnaast neemt je botdichtheid toe als je aan krachttraining doet. Dit is met name van belang voor vrouwen omdat deze dichtheid jaarlijks met 3% daalt. Door krachttraining te doen neemt de kans op botbreuken op latere leeftijd af. Tot slot helpt krachttraining ook om je cholesterolgehalte en je bloeddruk op peil te houden.

Conclusie

Als jij in de sportschool alleen maar van crosstrainer naar roeier gaat zou je jezelf eens flink achter de oren moeten krabben. Bovenstaande punten maken duidelijk dat krachttraining voor iedereen gezondheidsvoordelen heeft en dat deze manier van trainen er juist voor zorgt dat je in het dagelijks leven beter en langer goed kunt functioneren, je lichaam er beter uitziet en je algemene gezondheid erop vooruitgaat. Genoeg redenen om eens aan de gewichten te gaan hangen! 

Wat klanten van ons vinden!

reviews klanten

Denk dat ik nu zeker 6 jaar lid ben van deze sportschool en het is oprecht tot nu toe de beste sportschool die ik ken. Het is alleen voor vrouwen waar ik me heel fijn bij voel. Daarnaast zijn de eigenaresses enorm betrokken bij de resultaten die je wilt boeken. Aandacht genoeg dus. Indien je dit niet wilt krijg je natuurlijk ook alle rust om het zelf op te pakken. Naja wat je fijn vind denk ik dan. Puntje bij paaltje is dit zeker een sportschool die aan te raden is. Ben van 68 kilo naar 61 kilo gegaan binnen 4 maanden. Daarnaast doe ik ook mee met de groepslessen. Lekker de vetjes eraf branden. 

Fatma

Van Sanja krijg ik altijd personal trainingslessen. Ik moet zeggen dat ik het enorm heb onderschat. Van discipline is er geen gebrek! Een mooi voedingsschema en een plan op maat. Dat is exact wat ik wilde en wat betreft de resultaten boekte ik enorme vooruitgang in een korte periode. De personaltrainingslessen voelen ook echt persoonlijk aan. Ookal is dat de bedoeling, ik waardeer het toch. Daar waar ik stop krijg ik die extra push van Sanja! Topper echt waar!! Verder neem ik ook cupping therapie, waardoor ik me enorm goed voel, zowel mentaal als fysiek. Het is goed voor je bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat oud bloed je lichaam uit komt. Dacht geef effe wat uitleg :p. Dankjewel dames en ga zo door! Ik ga in iedergeval niet meer weg! 

Marijke

Ik woog op mijn zwaarst 78 kilo en wilde hier heel snel vanaf. Daarnaast kampte ik met een enorme vermoeidheid en keek ik niet echt uit naar het sporten. Toch kreeg ik via via te horen dat FemPowerment de vrouwen sportschool was die ik moest uitproberen. Never going to another gym kan ik je vertellen! Wat zijn deze vrouwen toch doorzetters zeg! Dankjewel voor de enorme kracht. De lessen, zowel persoonlijk als in groepsverband, hebben mij geholpen om mijn gewicht drastisch omlaag te brengen. Ik weeg nu 69 en ben van plan nog door te gaan tot ik 60 weeg. Met jullie hulp gaat dat makkelijk lukken! titor a

Robin-Louise

SCHRIJF JE NU IN!

 

De vrouwensportschool waar de fysieke en mentale gezondheid voorop staat! Wij geloven in de kracht van de vrouw!

of

AANBOD

Groepstraining

Personal Training

Yoga

Fitness

Cupping/Hijama

Massages

CONTACT

Goverwellesingel 100c

2807 DX Gouda

info@fempowermentstudio.nl

TEL: +31 6 21385192

Financiële afdeling

Vacatures